Interessant

Hoe een computer werkt

Hoe een computer werkt


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Tegenwoordig zijn we eraan gewend dat computers een groot aantal taken kunnen uitvoeren. Ze gebruiken hun verwerkingscapaciteit om een ​​groot aantal taken uit te voeren, van het berekenen van getallen tot het uitvoeren van programma's die alles omvatten, van kantoortaken zoals tekstverwerking tot boekhouding en nog veel meer.

De manier waarop alle computers werken, lijkt erg op elkaar. Ze hebben dezelfde functionele basiseenheden en deze bieden dezelfde operationele basisfuncties.

Hoewel computers veel verschillende vormen aannemen, kan alles van de enorme mainframecomputer die wordt gebruikt voor het verwerken van enorme hoeveelheden gegevens tot laptops en zelfs de computers die in andere elektronische apparaten zijn ingebouwd, gezien worden hoe deze computers werken, het kan worden gezien dat ze allemaal hetzelfde volgen. principes.

De belangrijkste elementen binnen een computer of ingebouwde verwerkingsengine zijn onder meer:

 • Processor / CPU: De processor of beter gezegd de centrale verwerkingseenheid is het schakelblok waarin de logische verwerking binnen de computer wordt uitgevoerd. Hiermee kunnen optellen aftrekken en andere functies worden uitgevoerd.
 • Alleen-lezen geheugen, ROM: De ROM wordt doorgaans gebruikt voor de opslag van een programma in de computer. In grotere computers wordt het gebruikt voor de opslag van het opstartprogramma, maar in embedded processors en computersystemen wordt het aangesproken voor de opslag van al het programma. In tegenstelling tot RAM is een ROM een permanente vorm van opslag die de inhoud niet verliest wanneer de stroom wordt verwijderd. Sommige vormen van ROM zijn herprogrammeerbaar en de programmagegevens kunnen worden bijgewerkt wanneer de juiste voorwaarden zijn ingesteld. Deze vorm van ROM wordt een programmeerbaar alleen-lezen geheugen of PROM genoemd.
 • Random access memory, RAM: De RAM-elementen van de computer of processor worden gebruikt voor tijdelijke opslag van programmagegevens of instructies. De gegevens kunnen op elk moment naar het RAM worden geschreven en een belangrijk kenmerk van het RAM van de processor is dat het zijn datum verliest wanneer de stroom wordt verwijderd. RAM is er in twee vormen: statisch en dynamisch.
  • Dynamisch RAM: Dynamisch RAM wordt gebruikt in een computer of processor van welke vorm dan ook, is de primaire vorm van RAM die wordt gebruikt en wordt gebruikt om de meeste gegevens op te slaan. Het heeft een grotere dichtheid dan statische RAM, maar is langzamer dan statische RAM.
  • Statische RAM: Deze vorm van RAM wordt bij sommige processors gebruikt, vooral in computers voor cachegeheugen - geheugen dat wordt gebruikt voor veelgebruikte gegevens. Het is sneller dan dynamisch RAM, maar minder compact.
 • Koppel: De interface of I / O die staat voor Input / Output is de manier waarop de algehele computer interactie heeft met de buitenwereld.
 • Gegevensbus: De databus is de databus, bestaande uit meerdere lijnen die gebruikt worden om data lang door te geven. De databus wordt meestal gebruikt om volledige bytes aan gegevens tegelijk te verzenden, d.w.z. bit parallel en byte serieel. Daarom hebben dergelijke systemen het aantal regels nodig dat gelijk is aan het aantal bytes in elke byte. Dus typisch databusbreedtes kunnen 4, 8, 16, 32 64 bits breed zijn, afhankelijk van het systeem.

De processorhardware voor de computer kan vele fysieke vormen aannemen. Het kan een grote mainframe-coputer zijn die wordt gebruikt voor enorme hoeveelheden verwerking, het kan een desktopcomputer zijn, het kan een klein systeem zijn op basis van een microcontroller dat is opgezet voor een specifieke taak waarvoor slechts een kleine hoeveelheid of verwerking nodig is. Wat de vereisten ook zijn, de computerprocessor heeft dezelfde basisstructuur en dezelfde basiscircuitblokken.


Bekijk de video: Google Drive Tutorial Nederlands (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Gregg

  Ik ben het ermee eens, een zeer nuttige zin

 2. Ackerley

  Geweldig idee, ik bewaar.

 3. Allred

  Deze gedachte zal van pas komen.

 4. Akinora

  Ik bedoel, je laat de fout toe. Ik kan het bewijzen. Schrijf me in PM, we praten.

 5. Quany

  het onvergelijkbare antwoord)

 6. Fritz

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik stel voor om het te bespreken. E -mail me op PM, we praten.Schrijf een bericht