Diversen

USB-C naar HDMI: kabels en adapters

USB-C naar HDMI: kabels en adapters


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Veel laptops en andere elektronische apparaten maken gebruik van USB C-connectoren en de trend is dat ze alleen USB C als interfaceconnector hebben.

Dit lijkt een probleem te veroorzaken wanneer items zoals tv's, computermonitors en dergelijke alleen HDMI gebruiken, of mogelijk oudere interface-opties zoals DVI, maar gelukkig is het mogelijk

Om een ​​USB C-poort op een HDMI-poort aan te sluiten, is het nodig om een ​​USB-C naar HDMI-kabel te gebruiken die als adapter fungeert.

Deze USB-C naar HDMI-adapterkabels zijn overal verkrijgbaar en bieden de ideale methode om laptops en andere computers enz. In staat te stellen te communiceren met op HDMI gebaseerde producten zoals beeldschermen, televisieschermen en dergelijke.

Het HDMI-forum dat licenties verleent voor HDMI-technologie nam de beslissing om een ​​interface tussen USB-C en HDMI te implementeren, omdat de USB-C-interface steeds populairder wordt en er een groeiende behoefte is aan interface met A / V-producten, van smartphones tot televisies en laptops tot monitoren van beeldschermen.

De USB-C naar HDMI-kabels en -adapters kunnen functies ondersteunen zoals resoluties tot 4K, Audio Return Channel, 3D, HDMI Ethernet Channel en Consumer Electronic Control.

Hoe werken USB-C naar HDMI-adapters en kabels?

De signaalformaten en het aantal beschikbare lijnen binnen USB-C en HDMI zijn enorm verschillend, dus het is noodzakelijk dat de HDMI-poort zijn werking kan aanpassen.

De HDMI-poort kan een functie gebruiken die bekend staat als HDMI Alternate Mode, HDMI AM. Met behulp van deze modus kan de kabel rechtstreeks worden aangesloten van USB-C naar HDMI.

De mogelijkheid hiervoor werd geïntroduceerd in september 2016 en ondersteunt functies tot en met die in HDMI 1.4b, inclusief videoresoluties tot Ultra HD bij 30Hz en Consumer Electronic Control, CEC.

Gezien de verschillen tussen de aansluitingen voor de USB-C-connector en de HDMI-connector, configureert de HDMI-poort in alternatieve modus de vier SuperSpeed-differentiële paren van de USB-C-interface om de drie HDMI TMDS-kanalen en het kloksignaal te dragen.

De twee Sideband Use-pinnen met de naam SBU1 en SBU2 zijn geconfigureerd om het HDMI Ethernet en Audio Return Channel te dragen, evenals de Hot Plug Detect-functionaliteit (HEAC + / Utility-pin en HEAC- / HPD-pin).

Er zijn dan onvoldoende pinnen over in de USB-C-poort voor de DDC-klok, SCL, DDC-gegevens, SDA en CEC. Om hieraan tegemoet te komen, worden de drie signalen overbrugd tussen de HDMI-bron en de gootsteen met behulp van het USB Power Delivery 2.0, USB-PD-protocol, en worden ze doorgegeven via de USB-C Configuration Channel, CC-lijn.

Zoals te verwachten is van het feit dat de HDMI Alternate Mode de HDMI-mogelijkheid in een kleiner aantal lijnen perst, zijn er een paar compromissen. De eerste is dat de alternatieve modus is gebaseerd op de oudere HDMI 1.4b-standaard en niet op de meer up-to-date HDMI 2.0b. Dit betekent dat HDMI Alt Mode voor USB-C-verbindingen in staat zal zijn om tot 4K resolutie, 3D-video uit te voeren en HDMI-CEC ondersteunt, maar het ondersteunt geen mogelijkheden zoals HDR-video en andere functies die in HDMI 2.0b zijn geïntroduceerd.

Aandachtspunten bij het kopen van een USB-C naar HDMI kabel / adapter

De USB-C naar HDMI-mogelijkheid is zo handig dat er veel fabrikanten op de markt zijn die deze producten maken. Hierdoor is er een goed aanbod en zijn de prijzen zeer concurrerend.

 • Kabel vs adapter: Er is een goede keuze aan kabels en adapters. Meestal heeft de kabel USB-C aan het ene uiteinde en een HDMI-stekker aan het andere om rechtstreeks naar de op HDMI gebaseerde apparatuur te gaan. De adapter heeft meestal een USB-C-aansluiting en vervolgens een zwevende HDMI-aansluiting. Deze kan vervolgens worden aangesloten op een HDMI-kabel.

  Deze HDMI-adapters zijn wellicht handiger in het gebruik als de HDMI-naar-HDMI-kabel op zijn plaats kan blijven en de adapter waarmee deze is aangesloten. De USB-C naar HDMI-adapters zijn in feite een kleine kabel met een vrouwelijke zwevende aansluiting. Ze kunnen erg handig zijn om mee te nemen vanwege hun formaat en gewicht, op voorwaarde dat er een HDMI-naar-HDMI-kabel beschikbaar is.

  USB-C naar HDMI-kabels hebben stekkers aan beide uiteinden en kunnen worden aangesloten tussen beide eindpunten zonder dat er een extra kabel nodig is. Ze zijn echter omvangrijker en iets zwaarder.

 • Betrouwbaarheid: Het is altijd moeilijk om de betrouwbaarheid van iets te beoordelen. Maar net als bij veel andere gevallen, krijgt u waarvoor u betaalt. Dat gezegd hebbende, de meeste adapter en kabels zullen goed werken en een goede service bieden. Het is duidelijk dat als de USB-C naar HDMI-kabel of -adapter veel wordt gebruikt, deze waarschijnlijker uitvalt. Veel inbrengen van connectoren, veel kabelbuigingen, vooral op kwetsbare punten, verkorten de levensduur van de kabel.
 • HDMI connector stijl: Vrijwel alle USB-C naar HDMI-kabels en -adapters gebruiken een standaard HDMI-connector - type A. Er zijn echter enkele USB-C naar HDMI-adapters beschikbaar die meerdere connectorformaten hebben: zowel standaard HDMI als mini-HDMI en micro-HDMI. Dit lijkt momenteel de beste aanpak, hoewel er zeker ergens USB-C yo mini- of micro-HDMI-kabels zullen zijn.
 • HDMI-versie: Toen de HDMI Alternate Mode werd geïntroduceerd, was deze alleen geschikt voor functies tot versie 1.4b. Houd hier dus rekening mee bij het gebruik van een USB-C naar HDMI kabel of adapter.

De USB-C naar HDMI-mogelijkheid is bijzonder handig, waardoor veel moderne apparaten met alleen USB-C-poorten kunnen communiceren met op HDMI gebaseerde apparaten zoals televisies, beeldschermen en nog veel meer.

De mogelijkheid hebben om over te schakelen tussen interfaces, van USB-C naar HDMI op deze manier, is logisch en het is geweldig nieuws voor gebruikers. Vroeger moest er voor een groot aantal interfaces worden gezorgd en moesten er veel verschillende kabels en zelfs dongles worden gewijzigd indien nodig.

De USB-C naar HDMI-mogelijkheid is zo gemakkelijk te gebruiken en hoewel er enkele beperkingen zijn, kunnen deze worden geaccepteerd omdat ze een dergelijke flexibiliteit mogelijk maken.


Bekijk de video: How to get 4K at 60Hz over USB-C. HDMI. DisplayPort and Thunderbolt connections (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Grimme

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. E -mail me op PM, we zullen het bespreken.

 2. Hinto

  Bravo, een geweldig idee

 3. Beric

  Je vergist je. Ik stel het voor om te bespreken. Schrijf me in PM.

 4. Iomar

  Ik kan je niet geloven :)

 5. Yosho

  Leren lezenSchrijf een bericht