Informatie

De zelfvliegende luchttaxi van Boeing voltooit de eerste testvlucht

De zelfvliegende luchttaxi van Boeing voltooit de eerste testvlucht


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Boeing

Boeing kondigde vandaag aan dat het de eerste succesvolle testvlucht had voltooid van een autonoom, korteafstandsluchtvoertuig dat de weg zou kunnen effenen voor wijdverbreid gebruik van stadstaxi's in de niet al te verre toekomst.

Boeing NeXt's luchttaxi-testvlucht

Boeing NeXt, die de leiding heeft over de ontwikkeling van stedelijke luchtvoertuigen voor het lucht- en ruimtevaartbedrijf, heeft met succes zijn prototype passagiersluchtvoertuig (PAV) getest in Manassas, Virginia.

Tijdens de testvlucht voltooide de PAV met succes een autonome start-, zweef- en landingsoperatie en testte hij zijn grondcontrolesystemen.

"In een jaar tijd zijn we van een conceptueel ontwerp naar een vliegend prototype gegaan", zegt Greg Hyslop, Chief Technology Officer van het bedrijf. "De expertise en innovatie van Boeing zijn van cruciaal belang geweest bij de ontwikkeling van de luchtvaart als 's werelds veiligste en meest efficiënte vorm van transport, en we zullen voorop blijven lopen met een veilige, innovatieve en verantwoorde benadering van nieuwe mobiliteitsoplossingen."

Het bedrijf stelt dat er in de toekomst testvluchten zullen worden gepland om de PAV-prototypes voorwaarts vliegende vluchtoperaties te testen. Daarna gaat het bedrijf verder met de belangrijkste uitdaging voor elektrische luchtvoertuigen voor verticaal opstijgen en landen, de overgang van verticaal opstijgen naar vliegen via de vleugels.

De luchttaxi in één oogopslag

Het PAV-prototype maakt gebruik van een elektrisch voortstuwingssysteem zoals andere prototype PAV's in de industrie, zoals het Nexus-luchttaxi-concept van Bell Helicopter dat werd getoond op CES 2019 in Las Vegas.

Het prototype luchttaxi is ontworpen voor volledig autonome operaties vanaf het opstijgen, vliegen vanuit de vleugels, zweven en landen, met een maximaal bereik van ongeveer 80 kilometer. Met een lengte van 9 meter en een breedte van 8 meter, integreert het ontwerp van het casco van de prototypes zowel de voortstuwing als het vleugelsysteem voor verbeterde efficiëntie.

"Dit is hoe revolutie eruitziet, en het komt door autonomie", zei John Langford, President en Chief Executive Officer van Aurora Flight Sciences. "Certificeerbare autonomie gaat stille, schone en veilige stedelijke luchtmobiliteit mogelijk maken."

Wat is de volgende stap voor Boeing NeXt?

Dit is niet het eerste onbemande luchtvoertuig dat NeXt heeft ontwikkeld. Naast de passagiersluchttaxi heeft de NeXt-divisie ook een onbemand vrachtluchtvoertuig (CAV) ontwikkeld - dat tot 500 lbs kan vervoeren - en verschillende andere mobiliteitsplatforms.

"Boeing was erbij toen de luchtvaartindustrie werd geboren en in onze tweede eeuw zullen we het potentieel van de markt voor stedelijke luchtmobiliteit ontsluiten", aldus Steve Nordlund, Vice President en General Manager van Boeing NeXt. "Van het bouwen van luchtvoertuigen tot de integratie van het luchtruim, we zullen een toekomst van veilige, stressarme mobiliteit in steden en regio's over de hele wereld inluiden."

Zijn luchttaxi's de toekomst van stadsreizen?

Boeing, het grootste luchtvaartbedrijf in de Verenigde Staten, investeert veel in de ontwikkeling van deze luchttaxi-voertuigen, die het bedrijf ziet als de toekomst van stedelijke mobiliteit. Volgens een rapport van vorig jaar in Bloomberg zei de CEO van het bedrijf, Dennis Muilenburg, dat luchttaxi's zeer binnenkort realiteit zullen worden. Hij vertelde Bloomberg: “Ik denk dat het sneller zal gebeuren dan wij allemaal begrijpen ... Er worden momenteel echte prototypes gebouwd. Dus de technologie is heel goed te doen. "

Bloomberg zet de visie van Muilenburg verder uiteen als een kans om de richting van de toekomstige stedelijke infrastructuur vorm te geven: "Vloten van zelfbestuurde vaartuigen zouden binnen een decennium boven de straten van de stad kunnen zweven en wolkenkrabbers ontwijken," zei [Muilenburg]. Deze vooruitgang wordt gestimuleerd door een stortvloed aan investeringen, snelle winsten in autonomie en toenemende frustratie bij de consument over bumper-to-bumper-verkeer. "


Bekijk de video: Cockpit view - Boeing 747-400F Landing Amsterdam Schiphol (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Denley

  Ik bedenk dat u een fout begaat.

 2. Baecere

  Het is gewoon een geweldig onderwerp

 3. Hrypa

  De nuttige kamer

 4. Agiefan

  Het ja!

 5. Dreyken

  Ik denk dat dit het bewonderenswaardige idee is

 6. Kay

  Goed geschreven.Schrijf een bericht