Interessant

11 dingen die u moet weten voordat u de La Sagrada Familia van Antoni Gaudí bezoekt

11 dingen die u moet weten voordat u de La Sagrada Familia van Antoni Gaudí bezoekt


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Antoni Gaudí is misschien wel de onofficiële heilige van Barcelona. Zijn architectonische visie veranderde de stad van Spanje en fascineerde andere architecten en burgers over de hele wereld. Gaudí's naam, geboren in 1852 in Spanje, is synoniem geworden met de groten die duidelijk herkenbare parken, openbare ruimtes en huizen hebben gecreëerd.

ZIE OOK: ANTONI GAUDI: "GODS ARCHITECT" DIE GEBOUWEN TOT LEVEN BRENGDE

Werkend in de voorhoede van het Catalaanse modernisme, keek zijn werk naar de natuur voor zijn creaties met behulp van natuurlijke, organische vormen in combinatie met kleurrijke mozaïektegels om zijn visie tot leven te brengen.

Ook wel de architect van God genoemd, is er één gebouw dat zo iconisch is geworden dat het vergelijkbaar is met gebouwen als de Eiffeltoren van Parijs of het Colosseum in Rome: La Sagrada Familia.

La Sagrada Familia is de parel van Barcelona geworden en trekt elk jaar aspirant-architecten, nieuwsgierigen en toeristen aan. In feite is deze kerk de meest bezochte attractie in de Spaanse stad en trekt ze aan 3,000,000 bezoekers per jaar.

Dus je hebt waarschijnlijk La Sagrada Familia in je nieuwsfeed zien verschijnen of mensen erover zien praten, maar hoeveel weet je eigenlijk over La Sagrada Familia? Als de zomer nadert en u begint uw volgende vakantiebestemming te kiezen, overweeg dan om Barcelona te bezoeken om deze architectonische prestatie te bekijken.

Een eeuw later

De Sagrada Familia is al heel lang in aanbouw; als een heel lange tijd. Het enorme project begon oorspronkelijk vorm te krijgen in 1882. Niettemin stierf Gaudí in 1926 en was slechts een kwart van de basiliek voltooid. De architect was zich hiervan bewust, maar hij had waarschijnlijk nooit gedacht dat het zo lang zou duren. Hoe lang?

Er wordt nog steeds aan de Sagrada Familia gewerkt, maar er wordt aangenomen dat het de laatste fase van de bouw is ingegaan, met een einddatum die in 2026 moet zijn voltooid. Kortom, het heeft 150 jaar geduurd om de basiliek te voltooien.

Controversiële kerk

Iedereen die de kathedraal heeft gezien, zal je vertellen dat de kerk een van de meest uniek ogende bouwwerken is die ze ooit hebben gezien. Gaudí nam het idee van een kerk heel letterlijk en herschiep het naar zijn beeld. Dit heeft echter tot controverse geleid. Sommige inwoners hebben een hekel aan het ontwerp, terwijl anderen denken dat het afbreuk doet aan andere belangrijke monumenten in de stad.

Niet alle Gaudí

Zoals hierboven vermeld was Antoni Gaudí zich er terdege van bewust dat hij er niet zou zijn voor de voltooiing van zijn meesterwerk. Niettemin werden zijn oorspronkelijke plannen vernietigd door Catalaanse anarchisten tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Hoewel sommige van de oorspronkelijke plannen zijn gereconstrueerd, maken sommigen zich zorgen als het gebouw trouw is gebleven aan de plannen van Gaudí.

Het ging bijna naar beneden

Tijdens de onrust van de Spaanse burgeroorlog in 1936 brak een groep anarchisten de Sagrada Familia binnen en staken de crypte in brand. Veel belangrijke materialen die aan de kathedraal waren vastgemaakt, gingen verloren tijdens de brand en bedreigden zelfs de fundering van het gebouw.

Een functionerende rooms-katholieke basiliek

De Sagrada Familia is nog steeds een volledig operationele rooms-katholieke basiliek. Missen worden het hele jaar door in de zalen gehouden en worden zelfs gebruikt voor speciale religieuze ceremonies. Als u van plan bent uw aanbidding op gang te brengen, wees dan voorbereid om een ​​respectvolle donatie aan de kerk te doen.

Een UNESCO-werelderfgoed

In 1984 werd de Sagrada Familia aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. De unieke architectuur en innovatie van het gebouw trokken deze eer aan, waardoor het een van de zeven gebouwen van Gaudí is die onder deze categorie vallen.

Binnen de natuur

Zoals hierboven vermeld, vond Antoni Gaudí net boven alles inspiratie in de natuur en de Sagrada Familia was niet anders. Gaudi bestudeerde dieren, planten en zelfs de sterren om hun geometrie en functie te begrijpen. Dit visioen zie je terug in de zuilen in de basiliek.

Symbolen ... Symbolen overal

De Sagrada Família is bedekt met symbolen, waarbij elk deel van de basiliek iets zou moeten voorstellen. Als je je eigen Da Vinci-code-ervaring wilt creëren, moet je hier zijn. Antoni Gaudí was diep religieus en dit is terug te zien in enkele van de gebruikte symbolen.

Elk van de 18 torens stelt een figuur uit de Bijbel voor, met de grootste toren gewijd aan Jezus Christus, vier torens voor de evangelisten, een toren voor de Maagd Maria en twaalf torens voor de apostelen.

Verwacht veel mensen

Verwacht, ongeacht de tijd van het jaar, dat het in de Sagrada Família druk is. Elke dag, het hele jaar door, bezoeken honderden mensen de basiliek. Als je echter bereid bent om door de drukte heen te komen, zal dit niets afdoen aan je algehele ervaring. De beste tijd om foto's te maken is echter rond 17.00 - 18.00 uur of vroeg in de ochtend.

Verken het allemaal

Zowel het interieur als het exterieur van de Sagrada Família is adembenemend en zal de moeite waard zijn. Van buitenaf kun je getuige zijn van de enorme architectuur en symboliek die over de hele buitenkant verspreid is. Verwacht binnen te worden gebombardeerd met prachtige glas-in-loodramen, sierlijke sculpturen, inscripties en meer religieuze iconografie.

Gaudí is daar

Antoni Gaudí maakte van La Sagrada Familia zijn eeuwige thuis. Gelegen in de metro van de basiliek, kunnen bezoekers zijn tombe zelf zien. Zijn rustplaats is omgeven door vier aparte kapellen, elk gewijd aan een andere figuur.


Bekijk de video: ANTONI GAUDIS BARCELONA - FOUR UNEARTHLY BUILDINGS YOU MUST-SEE IN BARCELONA (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Grojind

  Ik bevestig.Dus gebeurt. Laten we deze vraag bespreken. Hier of in PM.

 2. Wildon

  Ik beantwoord uw verzoek - niet het probleem.

 3. Kegrel

  Speciaal geregistreerd op het forum om u veel te vertellen voor zijn hulp in deze kwestie.

 4. Alsandair

  Geweldig, dit is een zeer waardevol stuk.

 5. Holgar

  Nou ja, blik natuurlijk...Schrijf een bericht