Collecties

Correlatie gevonden tussen suikerhoudende dranken en tumorgroei

Correlatie gevonden tussen suikerhoudende dranken en tumorgroei


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Geschat wordt dat mensen die regelmatig suikerhoudende dranken consumeren gemiddeld genomen 1-2 blikjes per dag, heb een 26% grotere kans op het ontwikkelen van type 2 diabetes dan mensen die dergelijke dranken zelden consumeren, volgens een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie.

U weet waarschijnlijk al hoe slecht suikerhoudende dranken zijn voor uw gezondheid. Er zijn meerdere onderzoeken die wijzen op de schadelijke gezondheidseffecten op de lange termijn van te veel suiker in uw dieet. Van diabetes tot obesitas, de consumptie van suikerhoudende frisdranken is een punt van ernstige zorg.

ZIE OOK: SUIKERDRANK IN VERBAND MET EEN VERHOOGD RISICO OP VOORLOPIGE DOOD

Er zou echter iets sinister kunnen kleven aan de consumptie van zoete dranken. Onderzoekers hebben ontdekt dat het drinken van suikerhoudende dranken kan dienen als brandstof voor de vorming en ontwikkeling van kankertumoren.

Te veel suiker

Onder leiding van een team van onderzoekers van het Baylor College of Medicine en Weill Cornell Medicine, bestudeerde het team de dagelijkse consumptie van ongeveer 12 ons met suiker gezoete dranken bij de muizen.

Wat ze ontdekten, is dat de muizen die deze bescheiden hoeveelheid high-fructose-dranken consumeerden, een versnelde groei van darmtumoren hadden. Wat nog interessanter is, is dat ze tijdens het experiment maatregelen hebben genomen om te voorkomen dat de muizen aankomen, waardoor obesitas onafhankelijk blijft van de gezondheidsproblemen.

De zoete studie

Met behulp van muizen die darmtumoren in een vroeg stadium hadden ontwikkeld, poliepen genaamd, ging het team verder met het testen van het effect van het consumeren van met suiker gezoet water op de ontwikkeling van tumoren. Het suikerwater bestond uit 25 procent fructose-glucosestroop.

De onderzoekers deden hun best om te voorkomen dat de muizen tijdens het onderzoek aankwamen, dus controleerden ze de hoeveelheid suikerwater die de muizen elke dag kregen, en beperkten tot wat het equivalent is van een persoon van 2 blikjes frisdrank per dag. De muizen kwamen aan het einde van de studie niet aan, maar hun tumoren bleven groeien, waardoor tumoren ontstonden die groter en 'hoger' waren.

"Deze observatie in diermodellen zou kunnen verklaren waarom de toegenomen consumptie van zoete dranken en ander voedsel met een hoog suikergehalte in de afgelopen 30 jaar correleert met een toename van colorectale kankers bij 25- tot 50-jarigen in de Verenigde Staten", aldus co -corresponderende auteur Dr. Jihye Yun, assistent-professor moleculaire en menselijke genetica bij Baylor.

Afgezien van het wijzen op fructose als voedsel voor kanker, belicht het onderzoek mogelijk nieuwe nieuwe behandelingen. Toch wil het Baylor-team dit onderzoek verder verkennen.


Bekijk de video: Does Aspartame Cause Cancer? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Cesar

    Hoe handel in dit geval?Schrijf een bericht