Collecties

The Vessel: The Massive Art Piece Laying in the Center of NYC's $ 20 miljard Development

The Vessel: The Massive Art Piece Laying in the Center of NYC's $ 20 miljard Development


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Als een langverwacht stuk architectuur dat is aangekomen in de Hudson Yards in New York City, fungeert de structuur meer als een functionele sculptuur dan welk traditioneel ontwerp dan ook dat je verspreid over de verleidelijke stad van dromen ziet.

ZIE OOK: HET ARCHITECTURALE PROJECT PLAATST EEN PRACHTIGE HANGENDE TUIN IN HET HART VAN MILAAN

De intrigerende structuur, ook wel het schip genoemd, ligt in het midden van een enorme nieuwe openbare ruimte op de nieuwe ontwikkeling van de Upper West Side. Als u van plan bent om alles wat New York City te bieden heeft te verkennen, moet u zeker een bezoek brengen aan het Vessel.

Momenteel beschikbaar, kunnen bezoekers nu hun weg vinden naar de door Heatherwick Studio ontworpen structuur met de officiële opening die plaatsvindt op 15 maart, bezoekers welkom te heten om het interactieve stuk te beklimmen.

Hoewel de naam tijdelijk is, bestaat Heatherwick’s Vessel uit 154 ingewikkeld onderling verbonden trappen met ongeveer 2500 individuele treden, bijna 80 landingen, en biedt een verticale klim van bijna anderhalve kilometer die je direct boven Hudson Yards 'Public Square and Gardens brengt.

De oprichting van het schip

Voor niet-ingewijden is Heatherwick Studio een middelgroot team van 250 advertenties toegewijd aan het creëren en vormgeven van een fysiek woord dat de wereld geïnspireerd en beter laat voor iedereen. Onder leiding van Thomas Heatherwick richt het team zich niet alleen op het ontwerpen van openbare projecten, maar ook op het gebruik van dit medium om de grootste sociale impact te hebben.

Heatherwick Studio werd gevraagd om een ​​openbaar middelpunt te ontwerpen voor Hudson Yards, het nieuwe van de stad Ontwikkeling van 11 hectare in de Upper West Side van Manhattan.

Hudson Yards heeft in de loop der jaren veel aandacht en controverse getrokken, met de belofte een nieuw leven van commercie en innovatie naar de Upper West Side te brengen.

Heatherwick en zijn team wilden iets gedenkwaardigs creëren, en kozen ervoor om iets te creëren dat gewoon stilstaat waar bezoekers naar kunnen kijken. Het architectuurteam wilde dat mensen deel uitmaakten van de structuur, iets waarmee ze kunnen communiceren.

Onder invloed van de wereldberoemde trappenhuizen van Rajasthan, raakte de studio 'geïnteresseerd in het betoverende visuele effect van de zich herhalende stappen, vluchten en landingen'.

"Dit idee ontstond, deels onder invloed van enkele verbluffende beelden die we vonden van de stepwell in India, in Rajasthan, die een manier waren waarop mensen het water konden bereiken", zegt Heatherwick tegen Dezeen.

'We vroegen ons af of je in zekere zin een amfitheater voor mensen zou kunnen creëren dat mensen bij elkaar brengt.'

16 verdiepingen hoog, neemt de structuur veel van zijn materialen van een gespecialiseerde staalfabrikant in Venetië, Italië. Het prachtige moderne ruw gelaste en geverfde koperachtige staal staat in contrast met het zeer moderne gebouw rondom Hudson Yards.

Zoals vermeld door het team: "Vessel vertegenwoordigt de intentie om een ​​buitengewoon nieuw soort openbare erfenis voor New York te creëren."

Hudson Yards en daarbuiten

Het doel van de structuur van Thomas Heatherwick is om een ​​idee te belichamen dat door de enorme multiculturele smeltkroes van New York City loopt. Mensen uit de hele stad, uit het noordoosten van de Verenigde Staten en natuurlijk uit de hele wereld hebben genoten van de enorme structuur tijdens de eerste dagen van de lente.

"We hebben nog nooit zoiets ontworpen en we zullen waarschijnlijk nooit meer zoiets ontwerpen", zegt Heatherwick Studio groepsleider en partner Stuart Wood.

“Het is geen gebouw, het is geen sculptuur, het is geen kunstwerk, en toch heeft het schaal en relevantie voor al die typologieën ... In zekere zin zien we dit als een meubelstuk. Het voortdurende gebruik ervan zal op natuurlijke wijze evolueren. "

De reacties waren over het algemeen positief en de meeste nee-zeggers gaven commentaar op hun afkeer van Hudson Yards als geheel en belichaamden het idee van "weg met het oude in met het nieuwe", uit angst dat de oude stad New York zou verdwijnen.

Het schip is vorige week geopend in #NYC. Hier is een voorbeeld van de rest van #HudsonYards, de megadevelopment die verandert #Manhattan: https://t.co/UaiB9ftsSCpic.twitter.com/toukiMhAO9

- Frommer's (@Frommers) 21 maart 2019

Desalniettemin heeft het gebouw, trouw aan elke ontwikkeling in New York, enige publieke kritiek gekregen, waarbij sommigen het zelfs een "exoskeletale kever" of zelfs een "gigantisch hockeymasker" noemden. Maar nogmaals, de meeste negatieve emoties zijn gericht op Hudson Yard zelf.

Geavanceerde handel

Behalve dat het enkele van de modernste en meest luxueuze appartementen zijn die New York City ooit heeft gezien, zal Hudson Yards een handelsplaats zijn die populaire favorieten aantrekt, zoals SAP, KKR, BlackRock, Wells Fargo en L'Oréal USA.

Topluxewinkels van uw favoriete modehuizen zullen zeker opduiken met onder meer Neiman Marcus, Cartier, Dior, Gucci en Fendi om er maar een paar te noemen. En vergeet niet de reeks beroemde chef-koks die plaatsen openen binnen Hudson Yards.

Veel lokale New Yorkers zijn bang dat het gebied afbreuk zal doen aan andere delen van Manhattan of beginnen met het verwijderen van delen van NYC die de stad maken, NYC. Niettemin houdt het schip een belofte in voor New Yorkers.

Als er iets is, belichaamt de architectuur van de trappen van het Vessel naar de hemel die wereldfaam van "drukte" verbonden met de NYC-mentaliteit, het idee om vanuit het niets te beginnen en door de gelederen te stijgen om je deel van de American Dream op te eisen.

The Vessel is een herinnering aan alles wat de snelgroeiende en snel groeiende stad New York te bieden heeft en waar het de komende jaren naartoe wil. Het is aan jou om dat als positief of negatief te beschouwen.


Bekijk de video: If You Like Black, White and Minimalism, Youll Love this Tribeca Loft. Interior Lives (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Beorhthramm

  Ik denk dat ze het mis hebben. Ik ben in staat om het te bewijzen. Schrijf me in PM, bespreek het.

 2. Nazih

  Mijn excuses, maar naar mijn mening geeft u de fout toe. Kom binnen, we bespreken het. Schrijf me in PM, we zullen het afhandelen.

 3. Kigabei

  Het spijt me, maar ik denk dat je een fout maakt. E -mail me op PM, we praten.

 4. Donne

  Je hebt ongelijk. Ik stel voor om het te bespreken. Mail me op PB.

 5. Michon

  Geweldig, dit is een zeer waardevol antwoord.

 6. Federico

  Het spijt me, maar ik denk dat je het mis hebt. Ik ben er zeker van. Ik stel voor om het te bespreken. E -mail me op PM, we zullen praten.Schrijf een bericht