Interessant

NASA heeft 700 miljoen dollar aan raketten en apparatuur verspild vanwege frauduleuze leveranciers

NASA heeft 700 miljoen dollar aan raketten en apparatuur verspild vanwege frauduleuze leveranciers


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

NASA zegt dat ze 700 miljoen dollar hebben verspild vanwege frauduleuze leveranciers. Twee Taurus-raketten van 92 voet en de klimaatmonitoringsatellieten die ze bij zich hadden, faalden tijdens hun missies in 2009 en 2011 vanwege vervalste gegevens over hun breekbare gewrichten.

GERELATEERD: WAAROM DUURT HET ONS ZO LANG OM TERUG TE KEREN BIJ DE MAAN?

NASA heeft op 30 april zijn Launch Services Program (LSP) -rapport uitgebracht, waarin wordt beschreven hoe het bureau heeft vastgesteld dat de aluminium extrusiefabrikant Sapa Profiles, Inc. (SPI) uit Oregon valse testresultaten had gecreëerd, testresultaten had verwisseld en testomstandigheden had afgewisseld om positieve resultaten te produceren .

Het bedrijf verscheepte slecht gemaakte onderdelen naar zijn klanten, waaronder Orbital Sciences (nu Orbital ATK), de fabrikant van Taurus-raketten. NASA zegt dat als gevolg van deze slordige fabricage van SAPA de neuskegels van de raketten die de klimaatmeetapparatuur droegen, de Orbiting Carbon Observatory en Glory-satellieten niet vielen zoals ontworpen omdat SPI's gewrichten explosieve ladingen overleefden.

De raketten stortten vervolgens in de oceaan.

Het rapport stelt dat het verlies van zowel raketten als uitrusting meer kost dan $700,000,000.

Het rapport is duidelijk over de oorzaak

“Op 24 februari 2009 bereikte een Taurus XL-raket (Taurus T8) met de Orbiting Carbon Observatory (OCO) -satelliet van NASA geen baan om de aarde. De Taurus T8-missie is mislukt omdat de kuip van het laadvermogen tijdens het opstijgen niet losliet, waardoor de raket geen gewicht verloor. Als gevolg van het extra gewicht kon de Taurus-raket de omloopsnelheid niet bereiken, wat resulteerde in een totaal verlies van de missie. Op 4 maart 2011 bereikte een andere Taurus-raket (Taurus T9) met de wetenschappelijke satelliet Glory van NASA geen baan om de aarde. De Taurus T9-missie eindigde ook met het mislukken van het scheiden van de laadstroomkuip. De Taurus T8- en T9-missies kwamen beide opnieuw de atmosfeer van de aarde binnen, resulterend in het uiteenvallen en / of verbranden van de raket en de satelliet, en alle overgebleven stukken zouden erin zijn verspreid de Stille Oceaan bij Antarctica ”, stelt het rapport.

Vertrouwen nodig

NASA zegt dat ze niet de middelen hebben om alles van externe fabrikanten opnieuw te testen. "NASA vertrouwt op de integriteit van onze industrie in de hele toeleveringsketen", zei Jim Norman, directeur van NASA voor Launch Services, in een afzonderlijke verklaring.

“Hoewel we onze eigen tests uitvoeren, is NASA niet in staat om elk afzonderlijk onderdeel opnieuw te testen. Daarom eisen en betalen we dat bepaalde onderdelen door de leverancier worden getest en gecertificeerd. Als testresultaten worden gewijzigd en certificeringen ten onrechte worden verstrekt, mislukken missies. "

NASA heeft het ministerie van Justitie op de hoogte gesteld van zijn bevindingen. een persbericht van de afdeling zegt dat het moederbedrijf van SPI Norsk Hydro ASA ermee heeft ingestemd om $ 46 miljoen te betalen aan NASA, het ministerie van Defensie en andere entiteiten om "strafrechtelijke vervolging en civiele claims op te lossen met betrekking tot een 19-jarig fraudeplan dat vervalsing omvatte duizenden certificeringen voor aluminium extrusies verstrekt aan honderden klanten. "

Het ministerie van Justitie is van mening dat het bedrijf in staat was om zijn slechte productiepraktijken te verbergen door op productie gebaseerde bonussen voor het personeel te betalen. NASA zegt dat het bedrijf en andere gerelateerde bedrijven zijn uitgesloten van overheidscontracten. Een vervanging van het verloren gegane Orbiting Carbon Observatory werd in 2014 gelanceerd, maar de Glory kreeg geen vervanging.


Bekijk de video: REVIEW: Grootste Internet SCAM van 2021 of GOUDEN Investeringskans?! (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Adalwin

  Het spijt me, maar naar mijn mening heb je het mis. Ik ben in staat om het te bewijzen.Schrijf me in PM, het praat met je.

 2. Nekinos

  Met jou ben ik het volledig eens.

 3. Aengus

  Begreep niet iedereen.

 4. Taidhgin

  Ik heb gedacht en heb deze zin verwijderd

 5. Zugal

  Misschien ben ik het eens met je zin

 6. Bowyn

  Het is onwaarschijnlijk.

 7. Kigara

  Deze zin is)))) onvergelijkbaarSchrijf een bericht