Collecties

Deze tool vertelt je wanneer de Starlink-satellieten je stad zullen passeren

Deze tool vertelt je wanneer de Starlink-satellieten je stad zullen passeren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De nieuwe Starlinks-satellieten van SpaceX haalden vorige week de krantenkoppen toen gelukkige Nederlanders werden getrakteerd op een geweldig uitzicht op een trein van de in een baan om de aarde draaiende satellieten aan de nachtelijke hemel. Ze werden zelfs op video vastgelegd door fotograaf Marco Langbroek.

GERELATEERD: VIRALE VIDEO TOONT ​​SPACEX STARLINK-SATELLIETEN IN NACHTHEMEL BOVEN NEDERLAND

Een behulpzame redditor

De video toont de reeks satellieten die met een snelheid van bijna 16.000 mijl per uur door de lucht snellen, meer dan 260 mijl boven het aardoppervlak. Voor degenen die de Starlink-satellieten zelf willen zien, heeft een behulpzame Redditor een tool gemaakt waarmee je kunt zien wanneer ze je stad zullen passeren en in welke richting.

"Deze pagina helpt je te berekenen wanneer de Starlink-satellieten naar verwachting boven jouw locatie zullen zijn. Houd er rekening mee dat dit niet 100% nauwkeurig is, aangezien de satellieten momenteel hun stuwraketten verbranden en naar hun laatste banen gaan (na de lancering op 23 mei 2019). ), '' stelt de pagina van de tool.

De tool is gebaseerd op berekeningen van een Redditor genaamd Jens T. Satre. De tool automatiseert eenvoudig het proces dat de Redditor eerder had gemarkeerd.

"Deze pagina is volledig gemaakt door de code van Jens T te wijzigen. Niets is van mij, ik heb alleen de uitstekende implementatie op Satre's TLE Tracker gedaan, de waarden die nodig zijn voor Starlink-tracking hard gecodeerd en een andere gebruikersinterface gebouwd ", luidt de pagina.

Toch is het voor degenen onder ons die worstelen met wiskunde een welkome vereenvoudiging. De pagina beweert ook dat tot dusver 14 mensen de satellieten hebben gezien door deze te gebruiken, in slechts vier dagen nadat de pagina online was.

Met de tool kunt u uw locatie kiezen op stad of op lengte- en breedtegraad. Het heeft ook een kaart die aangeeft waar de Starlink-satellieten zich nu bevinden.


Bekijk de video: Starlink satellites simulation when all 12k are up (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kaden

  In my opinion, this is obvious. I would not like to develop this topic.

 2. Amhuinn

  Je raakt het doel. Ik denk dat het uitstekend wordt beschouwd.

 3. Tasunke

  Het is interessant. Je zult me ​​niet vragen, waar voor mij om er meer over te leren?

 4. Tennyson

  Wonder prachtig, is de uitdrukking erg waardevolSchrijf een bericht