Diversen

Hoe beweegt die diamant? Deze optische illusie is belangrijk voor de wetenschap

Hoe beweegt die diamant? Deze optische illusie is belangrijk voor de wetenschap


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Deze optische illusie zal je in verwarring brengen en verrukken.

Onderzoekers Oliver Flynn en Arthur Shapiro, ontwikkelden de "Perpetual Diamond" -illusie, ze beschrijven de illusie als het produceren van "continue en ondubbelzinnige beweging in één richting ondanks nooit fysiek veranderende locatie".

Bekijk het hier:

De perptuele diamant: de diamant blijft op één plaats gefixeerd, maar lijkt omhoog, omlaag, naar links of naar rechts te bewegen. Kijk hoe ver u van uw scherm verwijderd kunt zijn voordat het effect verdwijnt. Van https://t.co/XRFKTtjOfmpic.twitter.com/af7BOUCvfC

- Arthur Shapiro (@ agshapiro2) 2 juni 2019

De spectaculaire illusie ontstaat door de diamanten knipperende achtergrond in combinatie met zijn dunne randen. De diamant lijkt te bewegen, omhoog, omlaag, naar links of naar rechts. De richting van deze beweging wordt bepaald door de ‘relatieve fasen van de luminantiemodulatie tussen de randstroken en de achtergrond.’

Illusie kan worden gebruikt voor het testen van kleurwaarneming

De onderzoekers zeggen dat, omdat de beweging wordt gegenereerd door de contrastsignalen tussen de randstroken en de achtergrond, de illusie mogelijk kan worden gebruikt als een hulpmiddel voor het testen van ruimtelijk contrast, tijdelijk contrast, contrastversterking en kleurcontrast.

De onderzoekers merken op dat, omdat de beweging van de diamant wordt gegenereerd door alleen het veranderen van contrastsignalen, het geen aanwijzingen geeft voor de mogelijke oriëntatie of richting totdat het wordt geanimeerd.

Dit betekent dat het misschien mogelijk is om het te gebruiken voor toekomstige kleurstudies door te experimenteren met het veranderen van verschillende delen van de illusie. Er kunnen bijvoorbeeld contrastversterking, bewegingsintegratie en het veranderen van de dikte van de randen van verschillende uitkomsten worden geproduceerd, die waarde hebben voor verschillende soorten testen.

Autisme-test van draaiende GIF

Optische illusies zijn leuk om mee te spelen, maar ze kunnen ook heel interessante inzichten bieden in de manier waarop onze hersenen werken en interessant genoeg de verschillen tussen onze hersenen. Afgelopen augustus presenteerde een groep wetenschappers uit Italië en Australië een paper dat schetst hoe een optische illusie GIF een nuttig hulpmiddel kan zijn bij de diagnose van autisme.

De GIF van een draaiende kolom kan worden gebruikt als onderdeel van andere tests om medische experts te helpen bij het screenen op autistische kenmerken. De test gaat ervan uit dat de pupillen van een persoon van grootte veranderen afhankelijk van of ze naar donkere of lichte beelden kijken.

Dit kan op zijn beurt worden gebruikt om te analyseren waar de aandacht van een persoon op gericht is. De afbeeldingen die in de test zijn gebruikt, laten een vel witte stippen zien dat in de ene richting beweegt en een vel zwarte stippen in de andere richting.

Voor de meeste mensen die de GIF observeren, ziet het eruit als een 3D-cilinder van stippen die in rotatie bewegen. Maar. de manier waarop mensen tot die conclusie komen, verschilt.

Handige indicator

Sommige mensen moeten zich concentreren op de witte stippen om het fenomeen te kunnen waarnemen, voor anderen zijn het de zwarte stippen, en weer anderen kunnen de afbeelding in zijn geheel zien en de hele GIF en al zijn stippen tegelijk bekijken. Terwijl uw ogen het beeld proberen te ontcijferen, doen uw leerlingen verschillende dingen.

Voor degenen die de stippen afzonderlijk onderzoeken, zullen hun pupillen snel uitzetten en samentrekken als ze niet naar de zwarte stippen kijken naar de witte stippen. Als je echter een tijdje naar de afbeelding kijkt, zullen je pupillen een constantere grootte behouden.

De onderzoekers ontdekten dat de mensen van wie de pupillen oscilleren als ze naar de draaiende cilinder kijken, meer kans hebben op autistische neigingen.


Bekijk de video: Verbazingwekkende optische illusie (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Dagonet

  Zeker een geweldig antwoord

 2. Bassey

  Mijn excuses, maar deze variant komt niet in de buurt van mij.

 3. Freeman

  Durf dit gewoon nog een keer te doen!

 4. Tawil

  Ja je hebt talent :)

 5. Kigashakar

  Mijn excuses, maar naar mijn mening heb je niet gelijk. Ik ben er zeker van. Schrijf me in PM, we zullen praten.Schrijf een bericht