Informatie

Gebrek aan slaap veroorzaakt geestelijke gezondheidsproblemen bij studenten

Gebrek aan slaap veroorzaakt geestelijke gezondheidsproblemen bij studenten


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Nieuw onderzoek toont aan dat er een alarmerende relatie bestaat tussen slaapgebrek en ernstige psychische problemen bij studenten, waaronder varsity-atleten. De studie laat zien dat onvoldoende slaap wordt geassocieerd met alle mentale gezondheidsproblemen, vooral bij atleten.

Een breed scala aan psychische symptomen

"Het was echt verrassend om te zien hoe sterk onvoldoende slaap werd geassocieerd met een breed scala aan psychische gezondheidssymptomen onder studenten", zegt hoofdauteur Thea Ramsey, een niet-gegradueerde student aan de Universiteit van Arizona in Tucson.

GERELATEERD: 7 GEMEENSCHAPPELIJKE SLAAPPROBLEMEN EN HOE U ZE OPSTELT

"Het was ook intrigerend dat terwijl student-atleten gemiddeld minder nachten van onvoldoende slaap en een betere geestelijke gezondheid ervoeren, de relatie tussen onvoldoende slaap en geestelijke gezondheid bij atleten even sterk of sterker was dan bij niet-atleten."

Uit het onderzoek bleek dat met elke extra nacht van onvoldoende slaap de kans op het ervaren van psychische symptomen gemiddeld met meer dan 20% toenam - inclusief een verhoogd risico van 21% op depressieve stemming, 24% op hopeloosheid, 24% op woede, 25 % voor angstgevoelens, 25% voor zelfbeschadiging, 28% voor functionele problemen en 28% voor zelfmoordgedachten. Onvoldoende slaap werd gedefinieerd als nachten waarin studenten niet "genoeg slaap kregen zodat u zich uitgerust voelde wanneer u wakker werd".

Onvoldoende slaap komt vaak voor bij studenten

De gegevens voor het onderzoek zijn verzameld uit de golven 2011-2014 van de National College Health Assessment, uitgevoerd door de American College Health Association. Het onderzoek heeft gekeken 110,496 individuen, inclusief 8,462 varsity-atleten.

"Het feit dat slaapgezondheid zo sterk verband hield met geestelijke gezondheid is belangrijk omdat de meerderheid van de studenten niet de aanbevolen hoeveelheid slaap krijgt die nodig is voor een optimale gezondheid en functioneren", aldus senior auteur Michael Grander, Ph.D., adviseur aan Ramsey en directeur van de Behavioral Sleep Medicine Clinic aan de Universiteit van Arizona.

"Deze jongvolwassenen slapen dus niet genoeg, en dat vergroot niet alleen hun kans op zaken als slechtere schoolprestaties en gezondheid, maar het eist ook hun geestelijke gezondheid."

Onvoldoende slaap is een aandoening die studenten, met name atleten, vaak plaagt. Slaap is echter essentieel voor alle aspecten van welzijn en wordt geassocieerd met alles, van gewichtstoename tot kritieke gezondheidsproblemen.

De American Academy of Sleep Medicine raadt volwassenen van 18 jaar en ouder aan om zeven uur of meer per nacht te slapen. Het onderzoekssamenvatting is gepubliceerd in een online supplement van het tijdschriftSlaap.


Bekijk de video: GGZ College 14. Kinderen met een diagnose - moeilijke kinderen of ingewikkelde maatschappij (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kadal

  Niet jouw zaken!

 2. Galal

  Het spijt me, maar naar mijn mening heb je het mis. Ik ben er zeker van. Schrijf me in PM, het praat met je.

 3. Gabrian

  Het bazige standpunt, amusant ...

 4. Elrad

  Wat zijn de juiste woorden ... super, geweldig idee

 5. Burhan

  Ja inderdaad. Het gebeurt. Laten we deze kwestie bespreken. Hier of op PM.Schrijf een bericht