Diversen

Studies tonen aan dat dieren ‘synchroniseren’ tijdens sociale interacties, net als mensen

Studies tonen aan dat dieren ‘synchroniseren’ tijdens sociale interacties, net als mensen


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

We wisten al, met behulp van fMRI en EEG, dat wanneer mensen sociale ontmoetingen aangaan, ze de neiging hebben om te synchroniseren en nabootsingen en emoties na te bootsen. Onderzoek suggereert dat wanneer er sociale interactie is, de neuronen van dieren ook op een zeer menselijke manier synchroniseren.

Het eerste onderzoek met betrekking tot fruitvleermuizen wordt geleid door Michael Yartsev van de afdeling Bioengineering aan de Universiteit van Californië, Berkeley, die stelt dat vleermuizen sociale dieren zijn en dat het bestuderen ervan veel mysteries kan ontrafelen over de sociaal stimulerende delen van de hersenen die we doen. niet veel informatie over, tenminste als het om dieren gaat.

Het team van onderzoekers bestudeerde vleermuizen in hun natuurlijke staat tijdens hun dagelijkse activiteiten zoals eten, vechten, trimmen en paren gedurende meer dan 100 minuten per vleermuis. Wetenschappers gebruikten speciale apparatuur, draadloze elektrofysiologie genaamd, om neurale activiteit bij vleermuizen te volgen.

Nadat ze hadden gezien dat een aantal verschillende vleermuizen in een neurale verbinding staan ​​terwijl ze dezelfde activiteit uitvoeren, was het gemakkelijk voor het team om aan te nemen dat ze een gelijkenis hebben met die van mensen als het gaat om sociale contacten.

De andere studie is gericht op muizen en wordt geleid door een team wetenschappers van UCLA. Het team volgde hersenactiviteiten en gebruikte een ander apparaat waarmee ze honderden neurale activiteiten op de muizen konden volgen. Ze besloten om iets te gebruiken dat miniatuur micro-endoscoop heet en plaatste die op de muizen.

De muizen begonnen toen ook tekenen van neurale verbinding te vertonen. De sociale connectie tussen muizen lijkt erg op die van mensen en dus lijken ze ook dominantie te hebben binnen de samenleving en hiërarchie en zelfs concurrentie.

Hoofdauteur van het onderzoek naar muizen, Weizhe Hong van de Departementen Biologische Chemie en Neurobiologie van de Universiteit van Californië, Los Angeles, stelt dat, als de geest als een zwarte doos is, je probeert te begrijpen dat meerdere dieren mentaal met elkaar verbonden zijn tijdens het spelen hun sociale activiteiten zijn als het proberen te achterhalen van twee zwarte dozen die input en output ontvangen en verzenden, wat veel moeilijker is dan de meeste onderzoeken.


Bekijk de video: Hoe kun je met autisme fijn afspreken met anderen? (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Yoel

  Geweldig, zeer nuttig bericht

 2. Fauzil

  Zoiets gaat niet weg

 3. Jujinn

  Volgens mij heb je het mis. Ik ben er zeker van. Ik kan het bewijzen.

 4. Zapotocky

  Give Waar vind ik meer informatie over dit onderwerp?

 5. Vudozilkree

  Juist! Dus.Schrijf een bericht