Informatie

Een op de tien mensen heeft een bijna-doodervaring gehad, blijkt uit nieuw onderzoek

Een op de tien mensen heeft een bijna-doodervaring gehad, blijkt uit nieuw onderzoek

Een bijna-doodervaring (BDE) is een fenomeen dat gewoonlijk wordt ervaren door mensen die levensbedreigende incidenten hebben meegemaakt, zoals auto-ongelukken of hartaanvallen, en soms natuurlijke situaties zoals bevallen.

Hoewel wordt aangenomen dat dit fenomeen zeldzaam is, suggereert een nieuwe studie uit Denemarken dat een meerderheid van de mensen een bijna-doodervaring heeft gehad. In feite suggereert de studie dat 1 op de 10 mensen ermee is doorgegaan.

Slachtoffers omschrijven het incident vaak als een feitelijke dood en een plotselinge rust alsof iemand is overleden. Verlamd en verward, beschrijven sommige slachtoffers de ervaring als aangenaam, terwijl anderen zeiden dat het eng was, omdat het heel erg leek op, nou ja, dood zelf.

Lijkt sterk op lucide dromen, degenen die een bijna-doodervaring hebben gehad, zeggen dat ze zeker een uittredende ervaring hebben gehad die geen verband hield met de fysieke wereld en behoorlijk spiritueel was. Sommige slachtoffers beweren ook dat ze visioenen hebben gehad om door een tunnel naar een fel licht te gaan of zelfs contact te maken met hun overleden familieleden en dierbaren.

Een groot aantal mensen dat een bijna-doodervaring heeft gehad, heeft ook lucide dromen ervaren. Deze correlatie is waar de wetenschappers op vertrouwen bij het oplossen van de puzzel van de bijna-doodervaring.

ZIE OOK: LUCID DREAMING STIMULATOR LAAT JE GENIETEN VAN JE ZELFGECREËERDE AVONTUREN

De hoofdonderzoeker van de studie, dr.Daniel Kondziella, ook een neuroloog aan de Universiteit van Kopenhagen, bevestigde dat de twee verschijnselen met elkaar verbonden kunnen zijn door te stellen: "We hebben de associatie bevestigd van bijna-doodervaringen met snelle oogbewegingen slaapinbraak".

In een levensbedreigende situatie reageren de hersenen, ook al leeft het lichaam nog, alsof ze dood zijn. Er is natuurlijk een wetenschappelijke verklaring voor. Dit specifieke reactielichaam dat geeft wanneer men geconfronteerd wordt met onverwachte en / of gevaarlijke situaties is vrij gelijkaardig aan dat van lucide dromen; Ons brein heeft een gemiddeld afweermechanisme in tijden van nood.

Hoewel de studie nog niet is gepubliceerd, is deze gepresenteerd op het European Academy of Neurology Congress.


Bekijk de video: Wat gebeurt er met je als je dood gaat? (December 2021).