Informatie

President Trump sluit zich aan bij de Facebook Weegschaalcritici

President Trump sluit zich aan bij de Facebook Weegschaalcritici

President Donald Trump sloot zich aan bij een groeiende lijst van politici die de intrede van Facebook in de cryptocurrency-markt in twijfel trekken met Libra, het aankomende digitale token.

GERELATEERD: FACEBOOK HEEFT NET ZIJN NIEUWE DIGITALE PORTEMONNEE EN VALUTA AANGEKONDIGD: CALIBRA

In een reeks tweets op Twitter onthulde president Trump dat hij geen fan is van Bitcoin en andere cryptocurrencies, door te zeggen dat het geen echt geld is en een waarde heeft die zeer vluchtig is en gebaseerd is op "ijle lucht". De president voerde aan dat de ongereguleerde aard van de cryptocurrency-markt illegale activiteiten zoals drugshandel mogelijk zou kunnen maken.

Wat Facebook betreft, zei Trump dat Weegschaal "weinig reputatie of betrouwbaarheid" zal hebben, en dat als Facebook en andere bedrijven een bank willen worden, ze een nieuw bankhandvest moeten zoeken en onderworpen moeten worden aan alle bankregelgeving, net als andere banken. Nationaal en internationaal. " De president eindigde zijn bericht door te zeggen dat er maar één echte valuta in de VS is. "Het is verreweg de meest dominante valuta ter wereld en dat zal altijd zo blijven. Het wordt de Amerikaanse dollar genoemd!"

Trump is niet de enige die problemen heeft met het plan van Facebook om zijn digitale token Libra te lanceren. Hoofd van de Federal Reserve Jerome Powell, Bruno Le Maire, de Franse minister van Financiën, en Mark Carney, de gouverneur van de Bank of England, hebben volgens rapporten allemaal kritiek geuit op Libra.

Trump is niet de enige die een probleem heeft met Weegschaal

Het is niet duidelijk wat de aanleiding was voor de door Trump's bitcoin en Weegschaal veroorzaakte tweetstorm, maar het stond de afgelopen weken in de schijnwerpers. Begin juli stuurden vijf democratische wetgevers een brief naar Facebook-leidinggevenden, waaronder CEO Mark Zuckerberg, waarin ze de socialemediagigant riepen om de productie van Libra, die naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar zal worden uitgerold, stop te zetten. De cryptocurrency wordt beheerd door een non-profitorganisatie die de Libra Association wordt genoemd, maar Facebook zal nog steeds geld verdienen met zijn digitale portemonnee die de tokens zal opslaan en uitwisselen.

"We schrijven om Facebook en zijn partners te verzoeken onmiddellijk in te stemmen met een moratorium op elke beweging voorwaarts op Libra, de voorgestelde cryptocurrency en Calibra, de voorgestelde digitale portemonnee", schreven de wetgevers onder leiding van Maxine Walters, voorzitter van de House Financial Services Committee. "Het lijkt erop dat deze producten zich kunnen lenen voor een geheel nieuw wereldwijd financieel systeem dat is gebaseerd op Zwitserland en bedoeld is om het Amerikaanse monetaire beleid en de dollar te evenaren."

Is Facebook een risico voor financiële stabiliteit?

Wetgevers beweren dat Facebook weinig details had bij het publiceren van zijn witboek over Weegschaal en dat als producten zoals de cryptocurrency van Facebook niet worden gecontroleerd, dit risico's inhoudt voor de Amerikaanse en wereldwijde financiële stabiliteit. "Omdat Facebook al in handen is van meer dan een kwart van de wereldbevolking, is het absoluut noodzakelijk dat Facebook en zijn partners de implementatieplannen onmiddellijk stopzetten totdat regelgevers en het Congres de gelegenheid hebben om deze kwesties te onderzoeken en actie te ondernemen", schreven de Democraten. "Als de implementatie niet wordt stopgezet voordat we dat kunnen, riskeert u een nieuw in Zwitserland gevestigd financieel systeem dat te groot is om te mislukken."


Bekijk de video: Epic Rap Battles Of History Donald Trump vs Joe Biden REACTION!!! (December 2021).