Diversen

Schikking van Equifax-gegevensinbreuken: het is nu tijd om een ​​claim in te dienen

Schikking van Equifax-gegevensinbreuken: het is nu tijd om een ​​claim in te dienen

De 147 miljoen consumenten die zijn getroffen door de 2017 Equifax-datalek, waarbij de gegevens van mensen werden blootgesteld en gestolen, kunnen nu hun claim indienen om geld terug te krijgen dat is uitgegeven of verloren is gegaan tijdens de inbreuk.

Het werd aangekondigd op maandag dat Equifax zal betalen $ 700 miljoen om de getroffenen te compenseren.

GERELATEERD: MICROSOFT LIJDT VEILIGHEIDSINBREUK OP WEBMAILDIENSTEN

De inbreuk resulteerde in hackers die miljoenen burgerservicenummers, adressen, creditcardnummers, rijbewijsinformatie en andere persoonlijke gegevens stelen die waren opgeslagen in de database van Equifax.

Equifax is een kredietrapporterend bedrijf, waar miljoenen van de gegevens van mensen wordt meestal veilig opgeslagen.

Hoe u een claim kunt indienen

Helaas is het niet zo eenvoudig als het lijkt, maar het is beheersbaar.

Bewijzen dat u deel uitmaakte van de inbreuk is de eerste en lastigste stap.

Het verzamelen van alle relevante documentatie met betrekking tot de hack komt daarna.

Ten slotte dient u uw claim voor vergoeding in. De uiterste datum voor alle inzendingen is vastgesteld 22 januari 2020.

Als u getroffen bent door de datalek, kunt u meer informatie over de schikking te weten komen, controleren of u in aanmerking komt om een ​​claim in te dienen en een claim indienen in het online register van Equifax Breach Settlement op https://t.co/U3gQKbzZT1 of bel de 1-833-759-2982.

- AG Karl A.Racine (@AGKarlRacine) 22 juli 2019

Jill Schlesinger, bedrijfsanalist bij CBS News, beweerde dat "het in wezen heel moeilijk te begrijpen is of die inbreuk al dan niet - laten we aannemen dat er sprake was van een inbreuk - of deze om schandelijke redenen werd gebruikt."

Het zal voor mensen moeilijk worden om te bewijzen dat ze in feite financieel zijn getroffen door het datalek.

EYE ON MONEY- EQUIFAX INBREUK BETALING- Schlesinger CTM SOT TUE0081- Kredietbureau Equifax heeft ingestemd met een schikking van $ 700 miljoen na een datalek in 2017. Tot $ 425 miljoen kan een fonds worden opgericht om consumenten uit te betalen. CBS News Business Analist Jill Schlesinger legt uit. pic.twitter.com/Ut6kQ5OTmu

- CBS Newspath (@cbsnewspath) 23 juli 2019

De afwikkeling in cijfers

Het exacte bedrag dat Equifax zal betalen is nog niet duidelijk, maar de aanvankelijke voorgestelde schikking is dat wel $ 300 miljoen als compensatie voor degenen die hun kredietbewakingsdiensten hebben gekocht.

Het bedrijf betaalt ook $ 175 miljoen naar staten en districten, evenals $ 100 miljoen voor het Consumer Financial Protection Bureau in burgerlijke sancties.

Er is afgesproken dat als $ 300 miljoen niet voldoende is als compensatie, dan heeft Equifax ermee ingestemd om er nog een toe te voegen $ 175 miljoen aan de mix - waardoor de totale mogelijke afwikkeling mogelijk is$ 700 miljoen.

Consumer Win: ik heb geholpen bij het leiden van een onderzoek met meerdere staten dat heeft geresulteerd in een historische schikking van $ 600 miljoen met Equifax over de datalek in 2017 die meer dan 350.000 inwoners van het district en bijna de helft van de Amerikaanse bevolking trof: https://t.co/xIbiqCpwgt

- AG Karl A.Racine (@AGKarlRacine) 22 juli 2019

Volgens de procureur-generaal van Washington D.C., Karl A. Racine, zou dit de grootste schikking ooit zijn voor een datalek.


Bekijk de video: How to claim money from Equifax data breach settlement (December 2021).