Diversen

Russische startups creëren slimme oplossingen voor Smart Moskou

Russische startups creëren slimme oplossingen voor Smart Moskou

Het is niet verwonderlijk dat PricewaterhouseCoopers (PwC) Moskou heeft opgenomen in de top vijf van megalopolissen die klaar zijn voor innovatie. Moskou was in het eerste kwartaal van 2019 verantwoordelijk voor $ 587 miljoen van het totale Russische IT-exportvolume, dat op zijn beurt goed was voor $ 1,2 miljard.

Volgens de loco-burgemeester van Moskou,Natalya SerguninaZijn Ruslands belangrijkste importeurs van grootstedelijke informatietechnologieën de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en Ierland.

Vorig jaar lanceerde Moskou een Living Lab-wijk om geavanceerde slimme stadstechnologieën met burgers te testen. De slimme wijk, geïmplementeerd in de wijk Maryino, herbergt ongeveer 8.000 inwoners. Geselecteerde woongebouwen waren uitgerust met 29 slimme technologieën inclusief slimme verwarming, slimme verlichting, slimme bewaking, slimme meters, eco-monitoring, slim afvalbeheer.

Moskou's eerste residentiële oplaadstation voor elektrische voertuigen (EV's) werd ook geïnstalleerd in de slimme wijk. Gratis snelle WiFi is beschikbaar in de omgeving. Om een ​​betrouwbare connectiviteit te garanderen ondanks weersomstandigheden en andere zaken die van invloed zijn op kabels, zijn alle kabels voor wifi-routers, beveiligingscamera's en buitenverlichting ondergronds verplaatst, wat ook bijdraagt ​​aan de esthetiek van de stad.

Bovendien kunnen ontwikkelaars IoT-oplossingen testen binnen de slimme wijk dankzij de testsite van de Russische telecomoperator Beeline met behulp van Ericssons apparatuur in twee stations op het Narrow Band (NB) IoT-netwerk van de serviceprovider. Elk station maakt verbindingen mogelijk tot 10.000 apparaten.

"Moskou heeft tegenwoordig een vooruitstrevend digitaal ecosysteem met een hoog niveau van coördinatie van verschillende diensten, dat goed verenigd is in termen van infrastructuur en gebruikersinteractie", aldus Alexander Smbatyan, Voorzitter van de Raad van Toezicht, Moskou Agentschap van Innovaties.

Hij zei ook dat "er veel middelen zijn besteed aan het optimaliseren van een groot aantal bureaucratische processen, en dit wordt onder meer gedaan door jonge ondernemers aan te trekken door middel van open innovatie-instrumenten zoals hackathons, open verzoeken, enzovoort. "

"De stad fungeert ook als klant van een nieuw product en kan de rol spelen van de klant die zijn tijd en de markt iets vooruit is. Hierdoor zijn er in Moskou veel gewaagde ideeën gerealiseerd" Zei Smbatyan.

Inderdaad. Deze maand presenteerde Moskou zich 100 perspectiefontwikkelingen op de jaarlijkse en toonaangevende Wereldcongres over informatietechnologie (WCIT) gehost door Armenië in de hoofdstad Yerevan.

Moskou is tegenwoordig een van de technologisch meest geavanceerde megasteden ter wereld. Zijn digitale diensten doordringen bijna alle levenssferen van Moskou, waardoor ze tijd besparen en de interactie van de burgers met de stad vereenvoudigen.

"Op het mos.ru-portaal (alleen in het Russisch), - het officiële portaal voor de burgemeester van Moskou en de regering van Moskou - kunnen burgers meer dan 330 diensten. Deze mogelijkheid wordt door meer dan 80 procent van de economisch actieve bevolking van de hoofdstad, "zei Eduard Lysenko, Minister van de regering van Moskou en hoofd van de afdeling informatietechnologie, tijdens de conferentie in Jerevan.

Alexander Smbatyan zei dat "dergelijke initiatieven erg belangrijk zijn omdat ze gaan over interdisciplinaire en interdepartementale communicatie. De hele moderne wereld is interdisciplinair. Innovatie ontstaat op het snijvlak van verschillende disciplines en competenties."

"Tegenwoordig beschouwen we de meest veelbelovende bedrijven als bedrijven die ons helpen onze sociale functie te realiseren, de kwaliteit van leven te verbeteren en de dagelijkse routine te optimaliseren. Bijvoorbeeld startups waarmee je het potentieel van stedelijke infrastructuur in de stad kunt ontketenen of medische startups die de stad helpen leeg te maken door medische diensten te verlenen en het probleem van een vroege diagnose van de ziekte op te lossen, "aldus Smbatyan.

Russische startups creëren slimme oplossingen voor de digitale stad

Russische startups hebben producten of diensten ontwikkeld die passen bij de toekomst van de slimme stad die voor ons ligt. Ze vielen op en presenteerden hun bedrijf op WCIT in Yerevan. Hier is slechts een klein voorbeeld:

Botkin.Ai

Botkin.Ai is 's werelds eerste product voor de analyse van medische beelden met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Het systeem detecteert longkanker met een nauwkeurigheid van 95 procent, en longontsteking in 99 procent van gevallen. Botkin.Ai is kunstmatige intelligentie met medische kennis.

Profiel

Profielis een stedelijk beroepskeuzebegeleidingssysteem dat middelbare scholieren helpt bij het kiezen van een toekomstig beroep en het navigeren door de mogelijkheden van stedelijke infrastructuur voor de ontwikkeling van hun talenten.

Dit jaar meer dan 70.000 studenten hebben hun paden van professionele ontwikkeling opgebouwd met 100 studenten stage lopen bij hightechbedrijven in de stad Moskou. Profiel is een inwoner van het Innovation Laboratory aan de Harvard University.

Genotek

Genotek(alleen in het Russisch) is een toonaangevend genetisch bedrijf in Oost-Europa dat voldoet aan internationale normen. Toonaangevende specialisten op het gebied van bio-informatica, genetica en geneeskunde gebruiken de meest geavanceerde apparatuur voor verschillende moleculair-genetische onderzoeken, DNA-isolatie en analyse gericht op genetische tests voor consumenten, diagnostiek van erfelijke ziekten en klinische onderzoeken.

Genotek helpt bij ziektepreventie, behandeling in vroege stadia en een lang leven. DNA-testen kunnen het risico voor de ontwikkeling van ziekten bepalen, ondersteunen de planning van kinderen en geven inzicht in de gezondheid. Consumenten kunnen kiezen voor een screening van erfelijke pathologieën, van afzonderlijke mutaties tot exoomanalyse. Het kernproduct Health and Longevity van Genotek zoekt naar mutaties die de kans op zowel kritieke als niet-kritieke ziekten vergroten.

Volgens Genotekheeft een negende van de Russen minstens één levensbedreigende genetische mutatie. Genotek vindt ook dat vijf tot 10 procent van kanker is erfelijk, 0,4 procent van de bevolking heeft mutaties die leiden tot hart- en vaatziekten, en daartussenin 0,5 tot 5 procent van de bevolking heeft mutaties die het risico op trombose verhogen. De vroege opsporing van deze problemen betekent dat 100 procent van de bevolking effectievere geneesmiddelen kan gebruiken om het probleem aan te pakken door rekening te houden met genetische factoren.

Volgens Genotek, nadat de genetische test een ziekte identificeert waaraan de klant wordt blootgesteld met een hoger risico, krijgt de klant aanbevelingen over de profylactische behandeling van de specifieke ziekte. Met regelmatige controles en een persoonlijk examenplan is het dan mogelijk om te voorkomen dat ziektes zich in een vroeg stadium ontwikkelen. Dit draagt ​​bij aan de levensduur van de klant en een betere kwaliteit van leven als gezond en actief individu.

Diagnose van erfelijke ziekten

Volgens Genotek, over 4.650 erfelijke ziekten hebben zeer vergelijkbare symptomen en kunnen alleen worden gevonden met DNA-testen. Een derde van deze ziekten kan alleen worden vastgesteld door het maximale aantal genetische punten te onderzoeken.

Wereldwijd veranderen startups de manier waarop bedrijven met elkaar en met consumenten omgaan. Startups worden snel mondiaal en internationaal dankzij de diversiteit van hun medewerkers die hun krachten en kennis bundelen en een rijkere werkomgeving creëren.

"In de moderne wereld van een creatieve economie is kennis één taal geworden, een paradigma waarin bedrijven uit verschillende landen kunnen communiceren, ongeacht de politieke en sociale context", aldus Alexander Smbatyan.

Volgens Smbatyan draagt ​​Moskou ook bij aan de ontwikkeling van het exportpotentieel van Russische bedrijven, hoewel Rusland, in tegenstelling tot Israël, waar veel bedrijven aanvankelijk op mondiaal niveau waren georiënteerd, velen van ons zich alleen op de Russische markt richten, op zich ruimschoots. In dit opzicht is het niet altijd mogelijk om snel te heroriënteren en het is erg belangrijk omdat bedrijven kunnen en begrijpen dat ze kunnen opschalen en beschikken over alle benodigde tools hiervoor. "


Bekijk de video: 7 Things You Should NEVER DO in Russia. Easy Russian 63 (December 2021).