Informatie

Archeologen ontdekken minstens 20 oude doodskisten in Egypte

Archeologen ontdekken minstens 20 oude doodskisten in Egypte


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Archeologen in de Egyptische stad Luxor hebben minstens 20 oude houten doodskisten opgegraven, in wat volgens het Egyptische Ministerie van Oudheden een van de "grootste en belangrijkste" ontdekkingen was.

GERELATEERD: ARCHEOLOGEN UNEARTH MEER DAN 3.500 JAAR OUD EGYPTISCH GRAF

Egyptian Antiquities Ministry om meer details te verstrekken tijdens een persconferentie

In een korte verklaring op haar website zei het Egyptische Ministerie van Oudheden dat de doodskisten werden ontdekt in de Asasif Necropolis, die zich in de oude stad West Thebe bevindt. De ontdekte doodskisten zijn kleurrijk en bevatten schilderijen en inscripties. Het ministerie is van plan om op 19 oktober op een persconferentie meer details vrij te geven.

De Al-Asasif Cachette. Intacte en verzegelde doodskisten. Meer details worden zaterdag bekendgemaakt. Blijf op de hoogte # luxor # egypte # egyptologie # historyofegypt # aasif # cachette # ontdekking # archeologiepic.twitter.com / 4CRcpfgrvf

- Ministerie van Oudheden - Arabische Republiek Egypte (@AntiquitiesOf) 15 oktober 2019

De kisten werden gevonden in twee lagen met de bovenste lagen over de kisten eronder.

Volgens een bericht in de media dateren veel van de graven in Asasif uit de late periode van het oude Egypte, die zich uitstrekte van 664 tot 332 v.Chr. Sommige van de graven stammen uit de 18e dynastie die regeerde van 1550 tot 1292 v.Chr.

Egypte heeft het goed gedaan

Dit is niet de eerste ontdekking voor archeologen in Egypte de afgelopen dagen. Vorige week kondigde het Ministerie van Oudheden de ontdekking aan van 30 werkplaatsen die werden gebruikt om meubels te vervaardigen die naar de graven van koningen in de Vallei der Koningen gingen. Volgens een rapport vonden de archeologen een oven die werd gebruikt om aardewerk en metaal te maken. De werkplaats was in gebruik van 1539 voor Christus tot 1292 voor Christus. Archeologen werken al bijna drie jaar in de Vallei der Koningen en het project ging in december 2017 van start.


Bekijk de video: The Pyramid of Pharaoh Djoser at Saqqara (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Kingston

  de stralende gedachte

 2. Galeun

  Aaaaaaaa! Schiet op! Ik kan niet wachten

 3. Udell

  Parding, ik kan niets helpen. Maar het is er zeker van dat u de juiste beslissing zult vinden. Wanhoop niet.

 4. Shamus

  Mijn excuses, maar naar mijn mening vergist u zich. Ik stel het voor om te bespreken. Schrijf me in PM, we zullen praten.

 5. Egerton

  de zeer interessante gedachteSchrijf een bericht